Trump: 'Waarom gooien we geen kernbommen in orkanen?'

Donald Trump, president van de Verenigde Staten en iemand die veelal bekendstaat om zijn...laten we zeggen ietwat ongebruikelijke uitspraken. Dit keer is het weer raak, want de Grote Leider had volgens Axios een idee om orkanen te bestrijden, hoewel het wel héél erg naar satire riekt.

Je weet dan al dat het in principe geen goed idee gaat zijn, tot je Trump's plan hoort. Dan weet je dat het zelfs echt een héél slecht idee is: "Ik weet het! Waarom gooien we geen kernbommen in de orkaan?", aldus de president naar verluidt tijdens een gesprek met officials van Homeland Security, het departement over binnenlandse veiligheid.

Het genie had het al helemaal uitgedacht: "Ze vormen voor de kust van Afrika. Terwijl ze dan over de Atlantische Oceaan bewegen gooien we er een kernbom in, zodat het pad wordt verstoord. Waarom zouden we dat niet kunnen doen?", vroeg hij zich af. Volgens bronnen die aanwezig bij het gesprek waren bleef het stil en 'kon men een muggenscheet horen', waarna één official maar even deed alsof Trump's idee níet gestoord was: "We zullen er even naar kijken."

In 2017 vroeg Trump zich ook al eens af of het bombarderen van een orkaan geen goed plan was. Een bron binnen de regering verdedigde niet zozeer zijn plan, maar in elk geval nog wel de intentie: "Zijn doel, het voorkomen dat een zware orkaan het land raakt, is niet slecht."

Overigens zou een atoombom in een orkaan ervoor kunnen zorgen dat kleine, radioactieve deeltjes in de orkaan verspreid worden. Die komen vervolgens overal terecht waar de orkaan wél aan land gaat, want het veranderen van het traject om de VS te vermijden betekent uiteraard niet dat nergens land wordt geraakt.

Het Witte Huis ontkende de boute uitspraken van Trump niet en liet slechts weten niet in te gaan op 'dergelijke privégesprekken die de president wel of niet gehad heeft.'