500e DTM-race levert Audi-dominantie op

Op de Lausitzring is de 500e race in de rijke geschiedenis van de Deutsche Tourenwagen Masters verreden, tevens de veertiende race van het jaar. Dat werd geen ontzettend spannende race, Audi was volledig dominant.

Polesitter Jamie Green kwam prima weg en nam de leiding, voor kampioenschapsleider René Rast en Robin Frijns, die sterk vertrok en de slecht gestarte Jonathan Aberdein en Nico Müller verschalkte. Aberdein schoof aan achter de Limburger, voor Pietro Fittipaldi en Mike Rockenfeller, waarna Loïc Duval de volledige Audi-top-7 compleet maakte.

Rast mocht al snel voorbij teamgenoot Green en de Duitser kon proberen weg te rijden, terwijl Frijns zijn teamgenoot Müller moest helpen door de aanval op Green en daarna eventueel Rast te openen. Rockenfeller en Müller kwamen na acht ronden binnen, Aberdein volgde een paar ronden later en Fittipaldi kwam nog een ronde later zijn stop maken.

Nog een ronde later doken Rast en Frijns de pitstraat in en beiden kwamen voor de deur van Müller de baan op, maar Frijns liet zijn Zwitserse teamgenoot voor gaan en ook Rockenfeller kwam er gelijk langs, net als Aberdein. Green dook vijf ronden later naar binnen voor nieuwe banden en kwam achter Frijns terecht, waarna Duval de laatste van de Audi's was die zijn stop maakte.

Met dik twintig minuten te gaan reed Frijns voorbij Aberdein naar de vierde plek, waarna ook Green de Zuid-Afrikaan passeerde. Een aanval van Green op Frijns zat er aan te komen en in de laatste tien minuten kwam die dan ook, met succes. Daar bleef het verder bij en dus pakte Rast de winst, voor titelrivaal Müller, Rockenfeller, Green en Frijns.