Volleybalsters winnen ook tweede groepsduel met 3-0 op EK

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun tweede duel in de groepsfase van het Europees kampioenschap gewonnen. Na de 3-0 winst op Roemenië werd er zondag opnieuw met 3-0 (25-15, 25-23 en 25-23) gewonnen van Azerbeidzjan.

Twee jaar geleden op het EK in Azerbeidzjan bleek het gastland toen een hele lastige opponent. Oranje won destijds in de halve finales met 3-2. In de finale werd toen verloren van Servië.

Nederland, met als basis Britt Bongaerts, Lonneke Slöetjes, Robin de Kruijf, Yvon Beliën, Nika Daalderop en Anne Buijs, begon sterk aan de partij tegen Azerbeidzjan. Oranje liep al snel uit naar een 9-5 voorsprong, die verder werd uitgediept. Nederland stond 20-10 voor en gaf deze voorsprong niet meer weg. Het werd uiteindelijk 25-15 in de eerste set.

In de tweede set ging het lang gelijk op. Na de tweede technische time-out sloeg Nederland het beslissende gat in de tweede set en pakte de set met 25-23. In de derde set nam Oranje halverwege de set een voorsprong van vijf punten, maar die werd langzaam aan gedicht door Azerbeidzjan. In het slot van de set liep Nederland dankzij de service van Juliët Lohuis liep het team van bondscoach Jamie Morrison weer weg bij Azerbeidzjan en pakte ook de derde set met 25-23.

Maandag treft het Nederlands team Kroatië.