Viviani voor de derde keer op rij de beste in Hamburg

Elia Viviani heeft voor de derde keer op een rij de Cyclassics in Hamburg gewonnen. De Europees kampioen was na een wedstrijd van 216 kilometer de snelste in een massasprint, voor Caleb Ewan en Giacomo Nizzolo. Mike Teunissen legde beslag op de vijfde plaats.

Een viertal reed lange tijd vooruit, maar de trationele kopgroep werd ruim voor de finish teruggehaald door het peloton. Zoals zo vaak was de Waseberg, die in totaal vier moest worden beklommen de scherprechter, en op de laatste beklimming van 700 meter à 10% was Danny van Poppel het meest actief. Er reed even een mooie kopgroep vooruit, maar die werden weer ingelopen, waarna het zoals zo vaak op een sprint uitdraaide in Hamburg.

In die sprint was Viviani duidelijk de snelste. De Europees kampioen van Alkmaar werd perfect op gang getrokken door zijn Deense ploegmaat Michael Mørkøv, waarna de Italiaan het afmaakte voor zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. Caleb Ewan werd op gepaste afstand tweede, voor de Italiaan Giacomo Nizzolo. Mike Teunissen mocht sprinten bij Jumbo-Visma en hij moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

Voor de familie van Viviani is het een heuglijke dag. Niet alleen Elia mocht zijn handen in de lucht steken vandaag, zijn jongere broer Attilio won in de Belgische wedstrijd Schaal Sels. Volgend jaar rijden de beide Italianen voor Cofidis, waar Attilio al stagair is dit jaar.