Fernandez pakt Moto2-winst op Silverstone

Augusto Fernandez heeft zijn tweede zege in de Moto2 te pakken. De 21-jarige Spanjaard won op het circuit van Silverstone de Britse Grand Prix, waar hij gedurende de race wel flink voor moest knokken.

Polesitter Alex Marquez pakte bij de start de leiding, voor Jorge Navarro, Xavi Vierge en Luca Marini, die het gelijk aan de stok kreeg met Brad Binder en Remy Gardner. Marquez en Navarro sloegen al snel een gat, Gardner, Binder en Fernandez volgden op enige afstand.

Na één derde van de race was het ineens klaar voor Marquez: de kampioenschapsleider schoof onderuit en kon inpakken. Navarro kon het in zijn eentje vooraan niet bolwerken en met zeven ronden te gaan sloten Binder en Fernandez aan, waarbij Binder zelfs de leiding nam.

In de laatste twee ronden reden Navarro, Binder en Fernandez voorop, maar Gardner begon langzaam aan te sluiten. Binder haakte in de slotronde af en duelleerde met Gardner om plek drie, Navarro en Fernandez streden om de winst. Navarro ging in de laatste sector in de fout en zo kon Fernandez de winst pakken, voor Navarro en Binder, die nog heel dicht bij Navarro kwam.