Vos wint ook derde etappe in Ladies Tour of Norway

Marianne Vos heeft na de tweede rit ook de derde etappe in de Ladies Tour of Norway gewonnen. De 32-jarige Nederlandse van CCC-Liv was bergop duidelijk de sterkste. In een sprintje liet Coryn Rivera ver achter zich, nadat ze even daarvoor was weggereden met de Amerikaanse. Vos staat door de overwinning ook steviger in de leiderstrui.

De derde etappe in de Ladies Tour of Norway kende een simpel verloop. Lange tijd reed Shannon Malseed vooruit. De Australische zag haar voorsprong op lopen tot zes minuten, maar nadat het peloton begon te rijden slonk de voorsprong snel. In de laatste twaalf kilometer werd ze ingelopen door het peloton.

In de laatste tien kilometer zat ook twee keer de klim van Halden in. Een klim van 1,4 kilometer aan een gemiddelde van 7,0 procent. Op de eerste beklimming liet Vos zich meteen zien. Ze trok ten aanval en kreeg alleen Rivera met zich mee. De twee werkte goed samen begonnen dan ook samen aan de slotklim. Rivera en Vos zagen in de achtergrond het peloton op de slotklim dichterbij komen, maar vooraan geraakte ze niet meer. In de laatste driehonderd meter liet Vos nogmaals haar klasse zien en sprintte de Amerikaanse uit het wiel. Vos had aan de streep een voorsprong van vier seconden op Rivera. Demi Vollering werd derde op elf seconden.