Poels bekijkt op eerste rustdag of hij voor klassement in Vuelta gaat

Wielrenner Wout Poels kreeg maandag pas van zijn ploeg Team INEOS te horen dat hij vandaag aan de start zal staan van de Vuelta a España. Door deze korte voorbereiding is het voor de 31-jarige Limburger zelf ook de vraag hoe het met zijn vorm is.

Vooraf was het niet de bedoeling dat Poels deel zou nemen aan de 74e editie van de Vuelta a España. Vanwege het wegvallen van een teamgenoot mocht Poels alsnog afreizen naar Spanje. “Dat zat namelijk niet in de planning, want de ploeg zat al vol”, aldus Poels. “Toen viel er iemand weg en kreeg ik alsnog te horen dat ik kon starten. Normaal heb je een heel andere voorbereiding. Ik zeg niet dat ik hier een goed klassement ga rijden, maar het kan zomaar goed uitpakken”

Poels deelt samen met de Brit Tao Geoghegan Hart het kopmanschap. “Ik heb natuurlijk niet de ideale voorbereiding gehad. De eerste week is direct lastig en de tweede week is heel zwaar. Op de eerste rustdag moeten we kijken waar ik sta en of ik een goed klassement kan rijden. En anders ga ik proberen een rit te winnen. Ik vind Spanje een prachtig land om te koersen. Het klimmen ligt me hier wel. In de trainingen had ik een goed gevoel. Het is alleen afwachten hoe zich dat vertaalt in de koers.”

Over de geruchten dat hij vanaf volgend seizoen voor Team Sunweb gaat rijden wil Poels niets zeggen. “Na de Vuelta ga ik er meer over zeggen. Eerst maar eens kijken waar het schip hier strandt.”