Vuelta: Etappe 1 - Jumbo met de topfavoriet

De derde en laatste grote ronde van het wielerjaar gaat alweer beginnen, de Vuelta a España! Heel veel klassementstoppers zijn er eigenlijk niet, we kunnen gerust stellen dat Jumbo-Visma met Primoz Roglic de topfavoriet in huis heeft en dan krijgt hij ook nog eens Steven Kruijswijk, George Bennett en Robert Gesink mee om voor hem te knechten.

Voor een veel meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we wederom graag naar die van Rellende_Rotscholier op het FOK!forum en niet zomaar één: de allereerste in het gloednieuwe Wielrennen-subforum, wees welkom! Alle obscure outsiders in het klassement komen even langs, net zoals de ongeveer twee fatsoenlijke sprinters die aan de start verschijnen.

Enfin, de eerste etappe dus en zoals dat in de Vuelta zo vaak het geval is betreft het een ploegentijdrit. Niet zo spannend, dik dertien kilometer, vlak - als je goed kijkt zie je misschien ergens een metertje omhoog lopen - en we rijden door Torrevieja. Om 18.56 uur trapt Dimension Data de boel af, om 20.12 is het de beurt aan de heren van Jumbo en Movistar sluit de tijdrit af met een starttijd van 20.20 uur.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)