Duitse hockeysters in laatste minuut langs Spanje naar EK-finale

De klok tikte tijdens de tweede halve finale van het EK hockey voor dames richting de shoot-outs, toen Duitsland 48 seconden voor het einde nog een strafcorner mocht nemen na een videoreferral. Op een 2-2 stand was de behendige Nike Lorenz de beul van Spanje. Zij sleepte de bal langs de Spaanse keepster Maria Ruiz, die haar 150ste interland speelde.

Duitsland vierde het bereiken van de finale alsof ze het EK hadden gewonnen. Die blijdschap zou ze nog kunnen opbreken in de finale tegen wereldkampioen Nederland. Zondagmiddag staan Nederland en Duitsland tegenover elkaar voor de Europese titel en het ticket voor de Olympische Spelen van Tokuo.

Lang leek Duitsland op weg naar de finale, tot de 52ste minuut. Grote delen van de wedstrijd hadden de Duitsers gedomineerd. Toen leed Rebecca Grote onnodig balverlies op eigen helft, waarna Marta Segu er met de bal vandoor ging. De Spaanse trok de bal mooi naar links, versnelde en schoot de bal met haar backhand ongelofelijk knap in de bovenhoek: 2-2. Met nog acht minuten spelen leek de shootout-serie niet ver weg. Tot de laatste minuut. De Duitse hockeysters vroegen een videoreferral aan en kregen alsnog een strafcorner die werd benut door een van de beste Duitse speelsters.

Duitsers vierden bereiken finale als de titel
Duitsland gaat zondag op zoek naar hun tweede Europese titel op Belgische grond. In 2013 was het land ook Europees kampioen. Het is een van hun twee Europese titels. Overigens begon het duel voor Duitsland al met de nodige hilariteit, toen de cameraman voor het volkslied aan kwam rennen, maar struikelde op het kunstgras in Antwerpen. De Duitsers bleven maar lachen tijdens het volkslied en alle mogelijke zenuwen waren al weggelachen, toen ze begonnen aan de wedstrijd.

Spanje gaat zich opmaken voor de strijd om het brons tegen het gewonde Engeland, dat moet herstellen van de 8-0 afstraffing tegen Oranje.

Spanje - Duitsland (2-3)
14' 1-0 María López
22' 1-1 Cecile Pieper
33' 1-2 (sc) Hannah Gablac
52' 2-2 Marta Segú
60' 2-3 (sc) Nike Lorenz