AZ blijkt steken op gelijkspel tegen Antwerp

AZ heeft de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League gelijkgespeeld. De thuiswedstrijd in Enschede tegen Antwerp in de Europa League werd 1-1.

In de zesde minuut was de eerste grote kans van de wedstrijd voor AZ. Na een goeie steekpass dook Boadu alleen voor Bolat op. De Turkse doelman kwam echter goed uit, maakte zich breed en weerde het zachte schot van de spits van AZ. AZ was de beter ploeg, maar Antwerp kreeg ook wat kansen. Juklerod haalde uit na een corner, maar zag de bal recht op de vuisten van Bizot belanden. Toch wel tegen de verwachtingen in was het Antwerp die in de 39e minuut op voorsprong kwam. Dylan Batubinsika schoot de bal na een kopbal van Mbokani binnen. Dit was ook de ruststand.

Antwerp was in de 50e minuut dicht bij de 0-2.Na een één-tweetje kreeg hij de bal terug van Buta. Daarna schoot de Israëliër echter op de paal. De Belgen moesten in de 73e minuut met tien man verder nadat Aurélio Buta na zijn tweede geel van de wedstrijd de kleedkamer moest opzoeken. Antwerp blijft desalniettemin gevaarlijker dan AZ. Aurélio Buta krijgt een kans na een counter, maar de uitgekomen Bizot redt AZ.

In de 82e minuut kwamen de Alkmaarders op gelijke hoogte. Na een strakke lage voorzet van Idrissi tikte Boadu de bal in het Belgische doel. AZ drong na de gelijkmaker meer aan, maar gescoord werd er niet meer.

De return is volgende week donderdag.

AZ

1 - 1

Antwerp

82' Boadu   39' Batubinsika

Gele kaart: Koopmeiners, Stengs, Vlaar, Idrissi, (AZ), Mbokani, Bolat, Lamkel Ze, (Antwerp)
Rode kaart: Buta (/2xg) (Antwerp)

Arbiter: Jovanovic (Ser)