Tabeling en Piek naar kwartfinales op WK badminton

Robin Tabeling en Selena Piek hebben op het WK badminton in Basel de kwartfinales bereikt van het gemengd dubbelspel. Het Nederlands koppel won verrassend genoeg van de als zesde geplaatste Indonesiërs Praveen Jordan en Melati Daeva Oktavianti in drie games: 21-13 21-23 21-8.

In de eerste game ging het tot 9-9 gelijk op waarna Tabeling en Piek vier punten op rij wonnen. Het Nederlands duo gaf de voorsprong nooit meer weg en liep in het vervolg van de eerste game alleen maar verder uit bij het Indonesisch koppel. Uiteindelijk wonnen Tabeling en Piek de eerste game met 21-13.

In de tweede game ging Tabeling en Piek uitstekend van start. Al snel hadden ze een 6-2 voorsprong te pakken, maar Jordan en Oktavianti kwamen terug in de game. Toch kreeg het Nederlands duo op 20-19 het eerste matchpoint, maar die werd weggewerkt door het Indonesisch duo en wonnen vervolgens de game met 21-23.

Tabeling en Piek raakte niet in paniek en in de beslissende laatste game was het Nederlands team duidelijk te sterk voor Jordan/Oktavianti. Bij de kantwissel had Nederland al een 11-3 voorsprong en die zou alleen maar verder oplopen in de rest van het laatste beslissende game. Het werd uiteindelijk 21-8 voor het Nederlands team.

In de kwartfinale speelt Tabeling/Piek tegen de nummer vier van de wereld Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai uit Thailand.

Tabeling en Piek naar kwartfinales op WK badminton (Pro Shots / Action Images)
Tabeling en Piek naar kwartfinales op WK badminton (Pro Shots / Action Images)