Wiebes wint met overmacht openingsrit Ladies Tour of Norway

Lorena Wiebes heeft de openingsetappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. De Nederlandse kampioene won in de massasprint voor Chloe Hosking en Amalie Dideriksen. De 20-jarige Wiebes is ook de eerste leidster in de Noorse Women's World Tour-wedstrijd.

De eerste etappe in de Ladies Tour of Norway ging van Åsgårdstrand naar Horten over 128 kilometer over voornamelijk vlakke wegen. Toch was het opletten in het peloton vanwege het slechte weer en het peloton brak verschillende keren in meerdere stukken. Uiteindelijk zou een groep veertig rensters strijden voor de dagzege en daarin was Nederlandse kampioene Wiebes duidelijk de snelste. Ze won voor Hosking en Dideriksen.

Ook Marianne Vos eindigde vooraan. De winnares van de laatste twee edities kwam in de openingsetappe als vijfde over de finish.