Vijf gewonden na aanrijding; politie zoekt getuigen

Bij een ernstig ongeval op de kruising van de Tjalklaan en de Franselaan in Rotterdam zijn gisteravond vijf mensen gewond geraakt. Aan de aanrijding zou een verkeersruzie vooraf zijn gegaan. De politie zoekt getuigen.

Het ongeval werd rond 22:45 uur veroorzaakt door een bestuurder in een zwarte Fiat Punto, die met gedoofd licht en hoge snelheid door het rode licht reed. Hij botste daarbij op een andere auto met daarin twee personen. Zij zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de Punto raakte ernstig gewond. Hij is aangehouden, maar vanwege zijn letsel direct heengezonden om in het ziekenhuis te herstellen. Na zijn herstel zal hij ontboden worden voor verhoor. Het betreft een 23-jarige Rotterdammer. Er wordt onderzocht of hij onder invloed heeft gereden. Ook twee andere inzittenden van de Punto raakten gewond.

De bestuurder van de Punto zou eerder op de Westzeedijk ruzie hebben gekregen met een bestuurder van een grijze Volkswagenbus. Hij zou de bus aan de kant hebben gedrukt door op het laatste moment te willen ritsen op de plek waar twee rijbanen één worden, richting de Vierhavenstraat. Dit mondde uiteindelijk uit in de roekeloze actie op de kruising bij de Tjalklaan. De Volkswagen was niet betrokken bij het ongeval op de Tjalklaan, maar reed op dat moment achter de Punto en stopte voor het rode licht.

De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.