Haase sneuvelt in achtste finales Winston-Salem

Tennisser Robin Haase heeft zijn kans om terug te keren in de mondiale top-100 laten liggen. De Hagenaar had het ATP-toernooi van Winston-Salem moeten winnen, maar sneuvelde op het Amerikaanse hardcourt in de achtste finales.

Na zeges op Denis Kudla en de als vierde geplaatste João Sousa leek er voor Haase wel iets leuks in te zitten, maar tegen de Australiër John Millman (ATP-61) lukte het toch niet voor de nummer 154 van de wereld. Een vroege break wist hij nog ongedaan te maken, maar gelijk werd hij nog eens gebroken, waarna de Nederlander drie breakpoints liet liggen.

In set twee wist hij zijn eerste servicegame met pijn en moeite te behouden, maar op 3-3 kwam Millman toch door de Haagse opslag heen. De Australiër serveerde het vervolgens vrij simpel uit en won na anderhalf uur met 3-6, 4-6.

Het toernooi kende overigens een opvallende wedstrijd: de Amerikaan Bjorn Fratangelo deelde een heuse double bagel uit (6-0, 6-0) aan de met een comeback bezig zijnde Israëliër Amir Weintraub, de eerste double bagel op mannelijk topniveau sinds de Spelen van 2016.