Nederlandse springruiters negende na eerste dag landenwedstrijd op EK

De Nederlandse springruiters zijn matig begonnen aan de landenwedstrijd op de Europese kampioenschappen paardensport in Rotterdam. De ploeg staat na het eerste onderdeel pas op de negende plaats.

Marc Houtzager (Sterrehof's Calimero), Doron Kuipers (Charley), Frank Schuttert (Lyonel D) en Maikel van der Vleuten (Dana Blue) kwamen op het jachtparcours tot 13,9 strafpunten. Op het jachtparcours gaat het om de snelste tijd. De tijden van de ruiters worden vervolgens omgezet in strafpunten. 

Duitsland leidt met 4,22 strafpunten. De Duitsers worden gevolgd door Frankrijk (5,39) en Zweden (6,81). Duitsland heeft omgerekend drie balken voorsprong op Nederland. Houtzager en Kuipers gingen als enige twee van de Nederlandse ploeg foutloos rond, al was de tijd van Houtzager een stuk beter. Houtzager vinden we terug op de achttiende plaats en Kuipers op plek 36. Schutters met één springfout was wel iets sneller dan Kuipers en staat 35e, De score van Van der Vleuten (81,55) bleek het schrapresultaat. Individueel vinden we hem terug op plek veertig van de zeventig deelnemers. 

Donderdag is de eerste omloop van de landenwedstrijd. Vrijdag wordt de landenwedstrijd beslist met de tweede omloop. De scores die de ruiters in de landenwedstrijd behalen, tellen mee voor de individuele rangschikking. De beslissing daarin valt op zondag.