De Visch Eijbergen en Tabbeling/Piek eenvoudig door op WK badminton; Japanse nummer één van de wereld uitgeschakeld

Op de tweede dag van het WK badminton in Basel hebben de Nederlanders Soraya de Visch Eijbergen en Robin Tabeling samen met Selena Piek de tweede ronde bereikt.

Soraya De Visch Eijbergen de enige Nederlandse in het vrouwenenkelspel won in twee games van de Zwitserse thuisspeelster Sabrina Jaquet: 21-17 21-15. In de tweede ronde neemt de 26-jarige badmintonspeelster het op tegen Saina Nehwal uit India.

Ook Robin Tabeling/Selena Piek wisten zich te plaatsen voor de volgende op het WK. Maandag plaatsten beide zich al voor de tweede ronde van het mannen/vrouwen dubbel en vandaag waren ze succesvol in de mixed. In iets meer dan een half uur lieten ze het Indonesische koppel Ronald Ronald/Annisa Saufika kansloos. Het werd 21-14, 21-13 voor Tabeling/Piek.

De grootste verrassing op de tweede dag van het WK badminton was toch wel de uitschakeling van de Japanse Akane Yamaguchi. De nummer één van de wereld bij de vrouwen verloor met 21-14, 21-18 van Yeo Jia Min uit Singapore. Yeo is de voormalig nummer één van de wereld bij de junioren.

Bij de mannen zit het toernooi er al weer op voor Lin Dan, de nummer elf van de plaatsinglijst. De 35-jarige Chinees, vijfvoudig wereldkampioen en olympisch kampioen van 2008 en 2012, verloor van Prannoy Haseena Sunil Kumar uit India. Door de winst van Prannoy neemt hij het in de volgende ronde op tegen de nummer één van de wereld Kento Momota, die tot nu de eerste twee rondes makkelijk is doorgekomen.