Vandalen vernielen politieauto met vuurwerk

In de Johannes Vermeerlaan in Helmond werd in de nacht van zondag op maandag 18 op 19 augustus forse schade aan een politieauto aangebracht door vermoedelijk vuurwerk. Dit gebeurde tijdens een actie van de politie bij een woning in de straat.

Agenten doorzochten zondagavond een woning aan de Helmondse Johannes Vermeerlaan. In het pand werden een gasdrukwapen en drugs, enkele tientallen grammen hasjiesj en een kleine hoeveelheid cocaïne, gevonden. Hierop zijn rond 23.40 uur drie mannen aangehouden. Zij waren op dat moment in het pand aanwezig. Het gaat om een 27-jarige en een 19-jarige Helmonder en een man van 27 jaar waarvan de woonplaats nog onbekend is.

Kort na de aanhoudingen werd een harde knal gehoord. Het bleek dat de voorruit en de motorkap van een in de straat geparkeerde politieauto waren vernield met vermoedelijk zwaar vuurwerk. Niemand raakte hierbij gewond. In januari van dit jaar werd een onopvallende politieauto eveneens vernield met vermoedelijk zwaar vuurwerk. De politie onderzoekt of beide incidenten met elkaar verband houden.

Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Eventueel kunnen tips en camerabeelden ook via het tipformulier op de website gedeeld worden met de poliie.