Uitslag AZ - FC Groningen

AZ is ook na vandaag nog ongeslagen in de Eredivisie. In de 'thuiswedstrijd' in Den Haag tegen Groningen bleef het na negentig minuten spelen 0-0.

De eerste echte kans in de wedstrijd was voor AZ.  Zeefuik verloor de bal aan Idrissi, die even later vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde, maar overschoot. Een paar minuten was het Hrustic die aan de andere kant met zijn linkervoet richting het Alkmaarse doel schoot. Doelman Bizot bokste de bal weg, maar er was geen speler van Groningen die in de rebound alsnog kon toeslaan.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft. Beide ploegen kregen kansen. Zo schoot Stengs van grote afstand maar net naast de paal, hetzelfde wat Absalem eerder deed namens Groningen. In de 68e minuut leek AZ een penalty door de neus geboord te krijgen toen Absalem gretig inkwam bij Midtsjø. De back speelde inderdaad eerst de bal, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

In de 74e minuut was er een joekel van een kans voor Groningen. Invaller El Hankouri schoot echter vrij voor de keeper voorlangs. Even later was het wederom El Hankouri die richting het Alkmaarse doel schoot, maar doelman Bizot hield de bal uit de rechterhoek van zijn doel. Aan de andere kant liet Padt zich niet verrassen nadat een corner van Stengs direct in de verre hoek leek te verdwijnen. Ook in het restant van de wedstrijd werd er niet gescoord.