FOK! Wat een weer: overgang naar ander weer

Hallo!  

De voorlopig laatste storing passeerde gisteren ons land. In het zuidoosten heeft het even flink geregend. Op sommige plaatsen in Zuid-Limburg viel er bijna 30 mm regen. Ook in het oosten regende het enige tijd, maar daar viel maar 5 mm. In het westen bleef het droog. Wel begon de dag overal bewolkt. In de loop van de middag brak de bewolking open en werd het nog heel aardig weer. Dit vooral in het eerder genoemde westen.

De komende week komen we steeds meer onder invloed van een hogedrukgebied. Daarbij wordt het ook steeds wat warmer. Volgende weekend zit een 25-graden er zeker wel in. In de nieuwe week wordt het elke dag een graadje warmer. 

Helemaal droog is het nog niet. Zeker vandaag en in mindere mate dinsdag kunnen er nog enkele buien opdraven. Maar dat zullen zeker geen zware buien zijn. Vanaf woensdag is het overal droog. 

Vandaag is het een graad  20, maar de dagen daarna komt er dus elke dag een graadje bij. De wind komt uit een westelijke richting en is matig, maar zwakt in de loop van de dag af naar zwak.

Fijne week!  

GeraT (Foto: qltel)
Collega qltel maakte deze mooie foto vanuit Gera. Het slot van Gera. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.