MLB: Homerun Thames in veertiende inning bezorgen Brewers belangrijke overwinning; elfde homerun van Gregorius

Milwaukee Brewers hebben een belangrijke overwinning geboekt in de race om een wildcard-ticket. Lange tijd zag het er naar uit dat er opnieuw werd verloren tegen de Washington Nationals, maar in de negende inning kwamen ze terug van een 11-8 achterstand. Uiteindelijk wonnen de Brewers met 15-14 na veertien innings.

Na negen innings stond het 12-12 en doordat beide ploegen één run wisten te scoren in de dertiende inning zou uiteindelijk de beslissing vallen in de veertiende inning. Met één man op de honken sloeg Eric Thames de bal in de tribunes en zo kwamen de Brewers met 15-13 voor. In de tweede helft van de veertiende inning kwamen de Nationals nog terug tot 15-14, maar verder kwamen ze niet. De homerun van Thames was de zevende homerun van de avond van de Brewers en daarmee werd een franchise record geëvenaard. Alleen in 1980 sloegen de Brewers in één wedstrijd ook zeven homeruns.

Didi Gregorius kent persoonlijk geen super seizoen, mede door een langdurige blessure aan het begin van het seizoen, maar zaterdagavond sloeg de Nederlandse kortestop van de New York Yankees alweer zijn elfde homerun van het seizoen. Mede door zijn homerun wonnen de Yankees met 6-5 van de Cleveland Indians.

Uitslagen MLB:
New York Yankees - Cleveland Indians 6-5
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs 0-2
Toronto Blue Jays - Seatlle Mariners 3-4
Oakland Athletics - Houston Astros 8-4
Tampa Bay Rays - Detroit Tigers 1-0 (dertien innings)
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals 6-1
Washington Nationals - Milwaukee Brewers 14-15 (veertien innings)
Philadelphia Phillies - San Diego Padres 3-5
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 4-0
Kansas City Royals - New York Mets 1-4
Atalanta Braves - Los Angeles Dodgers 4-3
Texas Rangers - Minnesota Twins 7-12
Arizona Diamondbacks - San Francisco Giants 6-11
Colorado Rockies - Miami Marlins 11-4
Los Angeles Angels - Chicago White Sox 6-5