Uitslag VVV-Venlo - Ajax

Ajax heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite de tweede overwinning van het seizoen geboekt.

De regerend kampioen ontdeed zich met 1-4 van VVV-Venlo, dankzij doelpunten van Hakim Ziyech, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar en David Neres. Ajax kent zodoende een uitstekende voorbereiding op het treffen met APOEL Nicosia in de laatste voorronde van de Champions League op dinsdag. Alleen het uitvallen van Quincy Promes en Hakim Ziyech vormde een smet op de zege.

Erik ten Hag koos in Noord-Limburg voor een basiself met onder meer Perr Schuurs, Sergiño Dest en Promes. Dat betekent voor de laatste twee het basisdebuut in de Eredivisie in het tenue van Ajax. Het optreden van Promes bleef echter beperkt tot veertig minuten. De aanvaller had te veel last van een tik die hij kreeg van middenvelder Evert Linthorst van VVV. Hij moest zijn schoenen even uitdoen en liep daarna ongemakkelijk, keek naar de kant en werd uiteindelijk vervangen door Neres. Op dat moment stond het 0-0; het was een stroeve wedstrijd voor Ajax.

VVV hield de ruimtes achterin klein en kwam zelden in de problemen. Na 27 minuten ontstond wel een goede kans voor Promes, na een afgemeten voorzet van Ziyech. De basisdebutant ontsnapte aan buitenspel en moest de bal ineens uit de lucht nemen. De inzet belandde naast het doel. Kort nadat Promes geblesseerd afhaakte, was het Ziyech zelf die de score opende. De buitenspeler leek zich in eerste instantie stuk te lopen rond het strafschopgebied, maar kreeg de bal opnieuw nadat hij die verloor. Ditmaal schoof Ziyech de bal laag in de hoek: 0-1.

VVV-Venlo

1 - 4

AFC Ajax

 89' Linthorst    44' Ziyech
 49' Tadic (pen)
 66' Huntelaar
 76' Neres
 
 Gele kaart: v.Ooijen, R.Janssen, (VVV-Venlo), Martínez, v.d.Beek, (AFC Ajax)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 8.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Kirschbaum
Pachonik
Röseler
Schäfer (Kum/46)
R.Janssen
Linthorst
v.Bruggen
Neudecker
Sinclair (Wright/ 71)
Soriano (Scheimann/84)
v.Ooijen
  Onana
Dest
Schuurs
Martínez (Álvarez/73)
Tagliafico
Marin
v.d.Beek
Blind
Ziyech (Huntelaar/59)
Tadic
Promes (Neres/41)


VVV-Venlo speler Evert Linthorst in duel met Ajax-speler Dusan Tadic (Pro Shots / Jasper Ruhe)