MLB: drie homeruns van Yastrzemski bezorgen Giants de winst; record voor Aquino

San Francisco Giants is nog steeds in de race om een wildcard te bemachtigen in de National League. Vannacht wonnen ze van de Arizona Diamondbacks en dat was vooral te danken aan Mike Yastrzemski. De outfielder van de Giants sloeg maar liefst drie homeruns en was daarmee de eerste speler die dat lukte voor de Giants sinds Jarrett Parker in 2015.

In de derde inning sloeg Yastrzemski zijn eerste homerun van de avond. Later was het in de zevende inning opnieuw raak, maar dat was in eerste instantie niet voldoende voor de overwinning tegen de Diamondbacks. Want na negen inning stond het 7-7. Ook tiende inning stond het gelijk al wisten beide ploegen twee runs te scoren. In de elfde inning sloeg de outfielder zijn derde homerun van de avond en dat bleek voldoende te zijn voor de zege. Door de zege hebben de Giants nog een achterstand van 2,5 games op een wildcard-ticket met nog 29 wedstrijden te gaan.

Cincinnati Reds zijn kansloos voor een wildcard-ticket, maar ze hebben met Aristides Aquino wel een speler in huis die een nieuw record in de MLB neerzette. De rechteroutfielder van de Reds sloeg in zijn zestiende wedstrijd alweer zijn tiende homerun. Daarmee is hij de snelste speler die tien homeruns achter zijn naam heeft staan. De Reds verloren overigs kansloos van de St. Louis Cardinals met 13-4, die aan de leiding gaan in de NL central.

Uitslagen MLB:
Washington Nationals - Milwaukee Brewers 2-1
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs 3-2
Philadelphia Phillies - San Diego Padres 8-4
New York Yankees - Cleveland Indians 3-2
Toronto Blue Jays - Seattle Mariners 7-3
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 9-1
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals 4-13
Tampa Bay Rays - Detroit Tigers 0-2
Atlanta Braves - Los Angeles Dodgers 3-8
Texas Rangers - Minnesota Twins 3-4
New York Mets - Kansas City Royals 1-4
Colorado Rockies - Miami Marlins 3-0
Arizona Diamondbacks - San Francisco Giants 10-11 (elf innings)
Los Angeles Angels - Chicago White Sox 2-7
Oakland Athletics - Houston Astros 3-2 (dertien innings)