Alcomobilist op de vlucht sleurt agente mee

Tot twee keer toe probeerde een Schiedammer (31) aan de politie te ontkomen in de nacht van donderdag op vrijdag. De eerste keer vonden agenten het te gevaarlijk om in het centrum van Rotterdam de achtervolging op hoge snelheid voort te zetten. Toen ze dezelfde man bijna twee uur later tegenkwamen na een melding van een ruzie, probeerde de man het opnieuw. Bij zijn vlucht raakte een agente gewond. Even later kon hij worden aangehouden.

Donderdagnacht rond 01:24 uur, wilden agenten na een melding van een ruzie op de Hendrick Staetsweg in Rotterdam een persoon controleren. Het bleek om dezelfde man te gaan die even voor middernacht al was ontkomen na een korte achtervolging in het centrum van Rotterdam. De man reed daar op zo’n hoge snelheid dat agenten het onverantwoord vonden om langer achter hem aan te gaan.

Meegesleept
De man was ook nu niet van plan om mee te werken. Hij stapte ondanks de aanwijzingen in de auto. Agenten probeerden hem tegen te houden, maar zelfs ondanks het gebruik van pepperspray reed hij weg. Twee agenten hingen op dat moment nog half in de auto. Een van hen wist zich na een paar stappen lost te krijgen, de andere werd enkele tientallen meters door de auto meegesleept voordat zij zich kon bevrijden. Ze liep daarbij verwondingen op aan haar armen en benen.

Poging doodslag
Collega’s van de twee agenten zetten direct de achtervolging in. De Schiedammer reed op hoge snelheid en zeer roekeloos door de wijk Prinsenland, over de Abraham van Rijckevorselweg in de richting van het Kralingseplein. Daar verloor de verdachte de macht over het stuur, begon te tollen en kwam tot stilstand. Hij raakte niet gewond en kon worden aangehouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag, gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed en belemmering van het onderzoek.