Politicus: 'Verkrachting en incest hielpen bevolking groeien'

Het Republikeinse congreslid Steve King uit de Amerikaanse staat Iowa heeft zich weer eens in de nesten gewerkt. De man is nogal fel tegen abortus, ook in het geval van verkrachting en/of incest, en kwam daarbij met een bijzonder standpunt.

"Als we in alle stambomen terug zouden gaan in de tijd, en iedereen die geboren werd uit incest of verkrachting eruit zouden halen, zou er dan nog wel een mensheid over zijn?", vroeg King zich hardop af. "Als je kijkt naar al de oorlogen en daarbij behorende verkrachtingen en roofpartijen in allerlei landen, dan weet ik dat ik niet kan zeggen dat ik daar geen product van ben."

King staat sowieso bekend als ietwat controversieel figuur. Hij is dus tegen abortus in elke situatie, tegen stamcelonderzoek, tegen strengere wapenwetgeving en wetgeving tegen dierengevechten betekent volgens hem dat dieren boven mensen gesteld worden.

Uiteraard is hij ook streng tegenstander van het homohuwelijk - rechters die dat goedkeurden moesten wat hem betreft per direct ontslag nemen - en de toch wel wetenschappelijk bewezen klimaatproblemen zijn volgens hem natuurlijk slechts een religie.