Bayern verslaat Cottbus in DFB Pokal; Weghorst trefzeker voor Wolfsburg

De slotavond van de eerste ronde in de DFB Pokal. Bayern München won van Energie Cottbus en VfL Wolfsburg had een verlenging nodig om af te rekenen met Hallescher FC.

VfL Wolfsburg heeft zich maandagavond geplaatst voor de tweede ronde van de DFB Pokal. Op bezoek bij derdedivisionist Hallescher FC won de Bundesliga-club na een verlenging moeizaam met 3-5. Wout Weghorst begon in de basis bij Wolfsburg en was met een doelpunt belangrijk voor het elftal van trainer Oliver Glasner. Jeffrey Bruma zat vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie.

Weghorst wist zo in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen direct zijn doelpuntenaccount voor Wolfsburg te openen. De Nederlandse spits tekende in de voorlaatste minuut van de eerste helft voor de 1-1, nadat Felix Drinkuth Hallescher luttele seconden ervoor verrassend op voorsprong had gebracht. Weghorst werd in het strafschopgebied bediend door João Victor, waarna hij zichzelf knap vrijspeelde en koelbloedig afrondde.

Extra domper voor Wolfsburg was de tweede gele kaart die Josuha Guilavogui ontving in de blessuretijd van de wedstrijd. Wolfsburg leek zo in de verlenging voor een hels karwei te staan, maar daarin scoorden Robin Knoche en Josip Brekalo razendsnel, waardoor een hectisch slot de ploeg bespaard bleef.

Bayern München ging op bezoek bij Energie Cottbus. Die ploeg verween in 2009 uit de Bundesliga en is inmiddels afgedaald tot de Regionalliga Nordost, het vierde niveau in Duitsland Bayern ging met een sterk elftal het veld op. Robert Lewandowski, Thomas Müller, Kingsley Coman, Joshua Kimmich, David Alaba en Manuel Neuer deden allemaal mee. In de laagste versnelling kwam de ploeg van Niko Kovac echter niet in de problemen. Lewandowski stond in de eerste helft op de goede plek om de rebound binnen te werken na een schot van Coman.

Die 0-1 voorsprong werd door Coman zelf pas in de tweede helft verdubbeld. Na 65 minuten spelen scoorde hij na een zeer fraai schot in de verre hoek. Leon Goretzka, die na 63 minuten spelen Renato Sanches had afgelost, deed vervolgens ook nog een duit in het zakje met de 0-3. De thuisclub kon toch nog juichen. Goretzka maakte in de blessuretijd een overtreding in zijn eigen penaltygebied en het was Berkan Taz die Neuer vanaf de penaltystip passeerde. Het bleef bij 1-3, waardoor de titelverdediger eenvoudig de tweede ronde haalde.