Malen: "Met mijn kwaliteiten moet twintig wel lukken"

Donyell Malen hoopt dit seizoen minimaal twintig keer te scoren voor PSV. De aanvaller maakte zondagavond zijn eerste competitiedoelpunt. Na het vertrek van Luuk de Jong, die 28 keer scoorde in de Eredivisie afgelopen seizoen, naar Sevilla, is Malen de eerste spits geworden in het elftal van Mark van Bommel. In de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen FC Basel was de twintigjarige aanvaller al trefzeker en zondagavond volgde in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag zijn eerste Eredivisiedoelpunt.

"Het gaat er vooral om dat ik meer rust voor het doel heb", vertelt Malen, die een aantal kansen onbenut liet, in gesprek met FOX Sports. "Of het nu 20, 25 of 30 doelpunten worden, dat maakt niet heel veel uit. Met mijn kwaliteiten moet twintig wel lukken, maar er is nog genoeg werk te doen. We moeten de kansen soms beter uitspelen. Daar moeten we aan werken."

Bondscoach Ronald Koeman aanschouwde de wedstrijd in Eindhoven vanaf de tribune, maar Malen is nog terughoudend over zijn kansen in Oranje. "Het is mijn eerste basisjaar in de Eredivisie. Ik hoop dat ik in de basis blijf en me kan blijven ontwikkelen. Dan zien we wel verder. Oranje zit nu niet in mijn hoofd."

De voormalige jeugdspeler van Ajax en Arsenal erkent dat er nog ruimte voor verbetering is. "Ik heb wel goede bewegingen, maar voor het doel moet ik de hoek soms beter uitkiezen. Dan ga ik meer doelpunten maken."