Ten Hag: "Ik hoop dat Donny blijft en anders hoor ik het wel van Overmars"

Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij dit seizoen nog over Donny van de Beek kan beschikken. De middenvelder wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid, maar van een akkoord is nog geen sprake. Ten Hag zal hem dan ook gewoon opstellen als Ajax dinsdag in de voorronde van de Champions League strijdt tegen PAOK Saloniki.

Naar verluidt heeft Real tussen de vijftig en zestig miljoen euro over voor zijn komst, terwijl Ajax probeert om zijn nog drie seizoenen lopende contract op te waarderen in ruil voor een langer verblijf in Amsterdam.

“Ik hoop dat Donny van de Beek dit seizoen bij Ajax speelt en anders hoor ik het wel van Marc Overmars", stelt Ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan de return tegen PAOK. Het eerste duel op Griekse bodem eindigde in 2-2.

Van de Beek zal aantreden in de basis, bevestigt Ten Hag, die hem niet wil sparen om eventuele blessures te voorkomen die een lucratieve transfer kunnen dwarsbomen. "Ik zei vorige week al dat hij gewoon speelt."

Ten Hag herhaalde ook zijn wens om Joël Veltman te behouden. Hij heeft binnenskamers aangedrongen op een contractverlenging voor de routinier. "Ik denk dat we hem nodig hebben. Sterker nog. Dat hebben we al gezien in deze fase en dat zal in de toekomst ook zo zijn."

Mogelijk dat hij dinsdag wederom basisspeler is, al is concurrent Noussair Mazraoui volgens Ten Hag tijdig hersteld van een bilspierblessure. "Het leek een probleem te worden, maar hij sluit zo aan bij de training", bevestigde hij.

"Ik verwacht dat hij kan spelen. Je zou de training een laatste test kunnen noemen, maar we hebben goede verwachtingen.“

Ajax - PAOK start om 20.30 uur. De winnaar neemt het in het vierde en laatste voorrondeduel op tegen de sterkste van het de ontmoeting tussen Qarabag en Apoel.