Bennett de snelste in openingsetappe BinckBank Tour

De eerste rit van de BinckBank Tour is gewonnen door de Ierse sprinter Sam Bennett. De wielrenner van BORA-hansgrohe was na een 167 kilometer de snelste in een massasprint. Hij won met een ruim verschil voor de Belg Edward Theuns en de Nederlander Mike Teunissen. Bennett is ook de eerste leider in de Nederlands-Belgische rittenkoers.

De eerste rit van de BinckBank Tour ging van Beveren naar Hulst over 167 kilometer over voornamelijk vlakke wegen. De openingsetappe zou zeer waarschijnlijk in een massasprint eindigen, maar toch probeerde vier renners die te ontlopen. Ze kregen een paar minuten voorsprong, maar met nog drie kilometer te gaan werden ze teruggepakt door het peloton en konden de renners zich gaan opmaken voor een massasprint.

Trek-Segafredo trok de sprint aan voor Edward Theuns, terwijl Dylan Groenewegen ingesloten raakte achter zijn lead-out Mike Teunissen. Sam Bennett had wel de vrijheid en sprintte naar een simpele zege in de openingsetappe van de BinckBank Tour. Groenewegen kwam niet verder dan een zevende plaats.