Rematch zwaargewichten Ruiz en Joshua in december om vier wereldtitels

Boksers Andy Ruiz en Anthony Joshua zullen op 7 december wederom de strijd met elkaar aangaan. In het Saoedische Diriyah staan dan de wereldtitels in het zwaargewicht bij de WBA, IBF, WBO en IBO op het spel.

De tot dan ongeslagen wereldkampioen Joshua vocht op 1 juni voor het eerst buiten Groot-Brittannië en dat ging niet zo best. In het New Yorkse Madison Square Garden sloeg hij Ruiz aanvankelijk neer, maar vervolgens kwam de Amerikaan op dreef en maakte hij het in de zevende ronde af, een behoorlijke stunt in de bokswereld.

Een rematch zat er contractueel al in, maar Ruiz maakte onlangs bekend dat sowieso niet op Brits grondgebied te willen doen - opvallend genoeg net nadat de Britse topzwaargewicht Dillian Whyte betrapt werd op een verboden middel. Ruiz noemde Madison Square Garden of Las Vegas, maar uiteindelijk kwam men op toch iets meer neutraal terrein uit: Saoedi-Arabië.

Op 9 november staat de andere zwaargewichttitel op het spel, die bij de WBC. Titelhouder Deontay Wilder stapt dan in de ring tegen de Cubaanse veteraan Luis Ortiz, die hij in maart 2018 al eens versloeg.