Andreescu wint na opgave Williams, Nederlanders verliezen dubbelfinales

Tennisster Bianca Andreescu heeft als eerste Canadese in 50 jaar de Rogers Cup in Toronto gewonnen, bij de vrouwen een Premier 5-toernooi - het niveau onder de Grand Slams. De 19-jarige, nu de mondiale nummer veertien, klopte Serena Williams in de finale.

Spannend was het bepaald niet, want al binnen twintig minuten en bij een 3-1 voorsprong voor Andreescu vroeg Williams een medische timeout aan. Dat was het einde van de wedstrijd: de veterane gaf op, Andreescu kwam haar troosten. "Ik weet hoe ze zich voelde, blessures zijn heel kut", aldus de rijzende ster van het damestennis, die zo na Indian Wells haar tweede grote titel pakte.

Bij de mannen was het allemaal ook niet spannend. Rafael Nadal nam het in de eindstrijd op tegen de Rus Daniil Medvedev, waarbij de Spanjaard aan een break in set één genoeg had. Daarmee was het verzet gebroken en na dik een uur zat de finale er al op: 6-3, 6-0.

Robin Haase en Wesley Koolhof slaagden er niet in samen hun eerste masterstitel te pakken in het dubbelspel. De Spanjaard Marcel Granollers en de Argentijn Horacio Zeballos bleken na een sterk toernooi voor de Nederlanders net een maatje te groot: 5-7, 5-7.

Demi Schuurs speelde de vrouwenfinale en wel met de Duitse Anna-Lena Grönefeld, met wie ze als derde was geplaatst. Ze konden het één set volhouden tegen de Tsjechische toppers Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, daarna was het simpelweg klaar: 5-7, 0-6.