Chadwick pakt eerste W Series-titel ooit, Visser sluit seizoen als 2e af

Coureur Jamie Chadwick is de allereerste kampioene ooit in de W Series, de raceklasse die dit jaar speciaal voor vrouwen geïntroduceerd is. Beitske Visser beëindigde de slotrace op het Britse Brands Hatch als derde en werd tweede in de titelstrijd.

Polesitter Chadwick pakte gelijk weer de leiding, voor Alice Powell. Esmee Hawkey kwam vanaf P3 pas weg nadat iedereen al voorbij was, Emma Kimiläinen schoof zo op naar de derde stek, Beitske Visser pakte plek vier.

Na tien minuten kregen we actie: Powell opende de aanval op Chadwick en ook Kimiläinen schoof er gelijk onderdoor. Visser dacht even te profiteren door de strijd met Chadwick aan te gaan, maar de Britse pareerde vooralsnog netjes.

Een spin van de Japanse Miki Koyama zorgde met tien minuten te gaan voor de safety car, waardoor de voorsprong van Powell en Kimiläinen op Chadwick en Visser verdween. Na de herstart kon Visser nog eens aanvallen en dit keer lukte het wel, wat haar plek drie opleverde.

Om Chadwick van de titel te houden moest Visser hopen dat de Britse in de slotronde ver weg zou vallen of dat ze zelf op wonderbaarlijke wijze kon winnen, maar dat zat er niet in. Powell pakte de winst, voor Kimiläinen en Visser, en Chadwick pakte de eerste W Series-titel ooit.

Het podium in Brands Hatch. (PRO SHOTS/Action Images)
Het podium in Brands Hatch. (PRO SHOTS/Action Images)