Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht is medekoploper in de Eredivisie dankzij een thuiszege op PEC Zwolle. De club uit de Domstad moest zondagmiddag van ver komen, want halverwege keek men nog tegen een achterstand aan. Gustavo Hamer mikte namens PEC Zwolle een vrije trap in de verre hoek. In de jacht op de gelijkmaker miste onder meer Adam Maher een goede kans.

Kort na de onderbreking kantelde de wedstrijd volledig. Eerste bracht Sander van de Streek de score in evenwicht en vervolgens kreeg Utrecht een strafschop. Scheidsrechter Siemen Mulder zag een overtreding van Xavier Mous op Issah Abass. Simon Gustafson maakte van elf meter geen fout.

PEC Zwolle, dat vorige week al met 1-3 van Willem II verloor, wist het tij niet meer te keren. Ook nu incasseerden de Blauwvingers een derde treffer, dit keer van Willem Janssen. De verdediger schoot van dichtbij raak.

Utrecht is daarmee samen met AZ de enigen die na twee speelronden op zes punten staan. Het doelsaldo is wel in het voordeel van de Alkmaarders. Zwolle blijft dus puntloos en krijgt volgende week een herkansing tegen Vitesse (uit). Utrecht gaat dan op visite bij Feyenoord.

FC Utrecht

3 - 1

PEC Zwolle

 47' v.d.Streek
 49' Gustafson(pen)
 73' Janssen
   16' Hamer
 
 Gele kaart: Klaiber, Gustafson, (FC Utrecht), Huiberts, (PEC Zwolle)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 18.736
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
Guwara
Maher
v.d.Streek
Gustafson
Kerk
Abass (Strieder/90)
Venema (Joosten/63)
  Mous
Hamer (v.Wermeskerken/ 78)
Reijnen
Dekker
Paal
Huiberts (Westerman/85)
Flemming
Nakayama
Bel Hassani
Thy
Johnsen