Volleyballers kunnen niet stunten tegen de VS op OKT

De Nederlandse volleyballers hebben zich op het OKT in Rotterdam niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. Oranje verloor in vier sets van de Verenigde Staten: 1-3 (18-25, 20-25, 25-17, 21-25).

Nederland, dat net als de VS zijn eerste twee duels in Ahoy had gewonnen, begon goed aan de wedstrijd tegen de nummer twee van de wereld. Oranje, zelf de nummer vijftien, van de wereld had bij de tweede technische time-out een 16-15 voorsprong, maar daarna namen de Amerikanen de set in handen. Van de laatste dertien punten in de eerste set werden er maar twee gewonnen.

Ook in de tweede set begon Oranje goed aan de set. Oranje nam zelfs een vier punten voorsprong, maar langzaam werd de voorsprong weggegeven, waarna ook de tweede set naar Amerika ging. Nederland herstelde zich goed in de derde set door de set met 25-17 overtuigend te pakken.

In de vierde set ging het lang gelijk op tussen de beide landen. Toch ging de setwinst naar Amerika, waardoor de Verenigde Staten zich heeft geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio. Nederland krijgt nog een laatste kans bij het Europese OKT in januari.