Schansspringer Zajc wint ook in Frankrijk

Schansspringer Timi Zajc heeft de derde wedstrijd van de Summer Grand Prix gewonnen. De nog altijd maar 19-jarige Sloveen won in juli de openingswedstrijd in Wisla al, waarna hij wedstrijd twee in Hinterzarten liet schieten.

In Courchevel was Zajc er weer bij en na de eerste ronde stond hij op de vierde plek. Robert Johansson sprong het beste van de Franse schans af, voor de Sloveen Tilen Bartol en de Pool Maciej Kot. In de finaleronde werkte Zajc zich met een geweldige sprong naar voren en ook de besnorde Noor Johansson kon hem niet voorblijven. Naoki Nakamura uit Japan sprong voorbij Bartol en Kot naar de derde plek.

De verste sprong van de wedstrijd werd overigens neergezet door Philipp Aschenwald. De Oostenrijker sprong in de eerste ronde naar 135,5 meter, twee meter verder dan welke andere sprong dan ook, maar hij ging onderuit en eindigde als 22e. Zajc nam de leiding in het klassement over van Karl Geiger; de winnaar in Hinterzarten werd nu achtste.

Bij de vrouwen was Sara Takanashi wederom de beste. De Japanse sloeg in de eerste ronde een gaatje richting Juliane Seyfarth en stond de leiding in de finale niet meer af. De Oostenrijkse Chiara Hölzl liet in de finale de beste sprong zien en schoof zo voorbij Seyfarth naar de tweede plek.

Komend weekeinde strijkt de Summer Grand Prix neer in het Poolse Zakopane.