World Cup downhill-mountainbike gaat naar spannende ontknoping

De World Cup in het downhill-mountainbiken krijgt begin september in het Amerikaanse Snowshoe een spannende ontknoping. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd de titel zaterdag in het Zwitserse Lenzerheide tijdens de voorlaatste wedstrijd nog niet vergeven.

Bij de mannen werd het weer eens een mooie strijd, met wederom een Franse winnaar. Amaury Pierron was dit keer de beste, hoewel hij het uit zijn tenen moest trekken om de Zuid-Afrikaanse legende Greg Minnaar te kloppen: +0,951 seconden. Wereldkampioen Loïc Bruni eindigde op 1,400 seconden als derde en mag over drie weken zijn wereldtitel gaan verdedigen in Canada.

Bruni kon ook de World Cup-titel veiligstellen, maar dat lukte niet en dus heeft Pierron nog een kans om hem in Snowshoe in te halen, met zelfs een theoretisch kansje voor de Australiër Troy Brosnan, die in Lenzerheide vijfde werd.

Pierron's winnende run (Bron: YouTube)

Tracey Hannah kon de titelstrijd bij de vrouwen beslissen, maar had in elk geval moeten winnen. Dat lukte niet, want de in bloedvorm verkerende jonge Française Marine Cabirou was weer de beste. Hannah trok alles uit de kast, maar kwam net tekort en eindigde op 0,264 tellen als tweede. De rest bleef ver weg, aangevoerd door de Zwitserse Emilie Siegenthaler (+7,085).

Tracey blijft wel ruim aan de leiding in de World Cup, maar Cabirou heeft nog zeker een kans om haar in Snowshoe van de troon te stoten.