Enfant terrible Fenati wint Moto3-race Oostenrijk

Romano Fenati heeft de Grand Prix van Oostenrijk in de Moto3 gewonnen. Op de Red Bull Ring boekte de Italiaanse vicewereldkampioen van 2017 zijn elfde GP-zege, zijn eerste nadat hij vorig jaar uit de Moto2 werd getrapt wegens herhaald wangedrag en levensgevaarlijk handelen tijdens een race.

Na de kwalificaties werden flink veel straffen uitgedeeld wegens het te langzaam rijden tijdens de out laps, maar feit was dat John McPhee van pole vertrok, voor Fenati en Kaito Toba. Het was Fenati die bij de start de leiding nam, voor Tony Arbolino, McPhee en Toba.

Al vrij snel reden Arbolino, Fenati en McPhee weg van de rest, aangevoerd door Lorenzo Dalla Porta en Marcos Ramirez. Halverwege de race was de situatie nog niet heel anders, hoewel Fenati een klein gaatje sloeg naar Arbolino en McPhee, terwijl Jaume Masia en Celestino Vietti zich bij de achtervolgers voegden.

Bij het ingaan van de laatste drie ronden had Fenati nog altijd een gat naar de rest, maar Vietti en Masia hadden zich bijna tot aan het achterwiel van Arbolino en McPhee gewerkt. Met nog één ronde en één bocht te gaan slingerde Masia zichzelf van zijn machine af, maar Vietti ging het gevecht met McPhee en Arbolino aan.

Fenati kwam onbedreigd als winnaar over de finish, Arbolino en McPhee completeerden het podium nadat Vietti tóch een paar millimeter tekort kwam.