Tweede MotoE-race levert nieuwe winnaar op nat circuit op

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk is de tweede MotoE-race ooit verreden, de dit jaar nieuwe elektrische raceklasse in het bijprogramma van de MotoGP. De race werd verreden op een natte baan en werd van zes ronden zelfs nog ingekort naar vijf stuks.

Bij de start nam Xavier Simeon de leiding in handen, maar polesitter Mike di Meglio sloeg gelijk terug en nam de eerste plek over. Hector Garzo volgde op plek drie, voor Bradley Smith, maar het was Eric Granado die op dreef was: de Braziliaan vertrok als negende, profiteerde optimaal van fouten van anderen en dook achter Di Meglio als tweede de tweede ronde in.

Granado opende zelfs met succes de aanval op Di Meglio, maar in de tweede ronde was het klaar: de jonge Braziliaan schoof onderuit. Di Meglio lag zo weer voorop, voor Simeon en Garzo, die met het nodige ellebogenwerk de Belg verschalkte. Vervolgens probeerde de Spanjaard de leider aan te vallen, maar in de slotronde gleed hij onderuit.

Di Meglio werd zo niet meer bedreigd en reed naar zijn eerste zege, voor Simeon en Smith. Niki Tuuli, die op de Sachsenring de eerste MotoE-race ooit won, kwam al vroeg in de race in het grind terecht en moest genoegen nemen met de vijftiende plek.