Tennissers Haase, Koolhof en Schuurs naar finales in Toronto

Het tennistoernooi in Toronto, bij de mannen een masterstoernooi en bij de vrouwen een Premier 5-toernooi, verloopt uitstekend voor de Nederlandse dubbelaars. Zowel bij de mannen als de vrouwen is er Nederlandse vertegenwoordiging in de finale.

Robin Haase en Wesley Koolhof speelden in de halve eindstrijd tegen het Indisch-Canadese duo Rohan Bopanna/Denis Shapovalov en maakten in set één tot twee keer toe een break goed. Ze wonnen vervolgens de tiebreak, waarna set twee met de service mee ging en zo resulteerde in een tweede tiebreak. Ook die werd gewonnen door de Nederlanders: 7-6 (3), 7-6 (7).

Koolhof speelde al zestien eerdere ATP-finales, maar won alleen zijn eerste drie - telkens met Matwé Middelkoop - en die in Brisbane in januari, samen met de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell. Samen met Haase verloor hij eerder dit jaar nog de mastersfinale in Monaco en de finale in Hamburg, beiden op gravel. Haase speelde al eens een Grand Slam-finale (Australian Open 2013) en naast Monaco dit jaar ook de mastersfinale in Rome in 2014, die hij met Feliciano Lopez verloor.

Demi Schuurs won de Rogers Cup vorig jaar met de Australische Ashleigh Barty, van wie ze dit jaar de finale in Rome verloor - een jaar nadat het duo die titel samen nog won. Dit jaar speelt Schuurs samen met Anna-Lena Grönefeld en met de Duitse haalde ze al drie finales, waar nu een vierde bij is gekomen. De Canadese Gabriela Dabrowski en de Chinese Xu Yifan waren als tweede geplaatst, maar bleken kansloos tegen het Nederlands-Duitse duo: 6-0, 6-3. In de finale wachten de nummers één van de plaatsingslijst, Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova uit Tsjechië.

In het mannenenkelspel kwam Rafael Nadal niet in actie; Gaël Monfils liet verstek gaan voor de halve finales. In de andere halve eindstrijd werd het een Russisch onderonsje, waarin Daniil Medvedev afrekende met Karen Khachanov: 6-1, 7-6 (5).

De pas 19-jarige Canadese Bianca Andreescu hield de Amerikaanse Sofia Kenin met 6-4, 7-6 (5) uit de finale en haalde zo haar tweede WTA-finale, net als in Indian Wells gelijk op een Premier 5-toernooi. Serena Williams maakte een einde aan de droom van de Tsjechische qualifier Marie Bouzkova, hoewel die verrassend de eerste set nog won: 1-6, 6-3, 6-3.