Lokale held Heta stunt met zege op Brisbane Darts Masters

Darter Damon Heta heeft voor een stunt gezorgd door de Brisbane Darts Masters op zijn naam te schrijven. In de finale wist hij titelverdediger Rob Cross met 8-7 te verslaan. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden in de kwartfinales uitgeschakeld. 

Heta had op weg naar de finale al afgerekend met James Wade, Gary Anderson en Simon Whitlock. Tegen Cross leek zijn droom uiteen te spatten, maar na een comeback en met wat hulp van een stuntelende Cross, werd de Australiër op zijn verjaardag de winnaar van het World Series-toernooi in Brisbane. Het is de eerste lokale qualifier die een World Series-toernooi winst. 

In de finale kwam Cross op een 3-1 en 6-4 voorsprong. De Engelsman leverde echter tweemaal zijn break voorsprong in door in zijn eigen legs niet binnen vijftien pijlen uit te zijn. Heta maakte in de twaalfde leg 6-6 met een 68-finish en zag zijn Britse opponent vervolgens op 7-6 komen via dubbel acht.

Cross was echter opnieuw niet binnen vijftien pijlen uit, al miste hij nog wel één matchdart op dubbel tien. Heta dwong via tops een beslissende leg af en pakte vervolgens de titel met een veertiendarter.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld werden eerder op de dag in de kwartfinale uitgeschakeld. Van Gerwen ging met 8-5 onderuit tegen Daryl Gurney, terwijl Van Barneveld verloor van Cross met 8-6. 

Kwartfinales
Simon Whitlock 8-0 Kyle Anderson
Damon Heta 8-6 Gary Anderson
Rob Cross 8-4 Raymond van Barneveld
Daryl Gurney 8-5 Michael van Gerwen

Halve finales
Damon Heta 8-6 Simon Whitlock
Rob Cross 8-3 Daryl Gurney

Finale
Damon Heta 8-7 Rob Cross
All best of 15 legs