Ziyech verlengt contract bij Ajax

Hakim Ziyech heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De Marokkaan is nu tot medio 2022 verbonden aan de landskampioen. Eerder deze week meldden verschillende media nog dat Ajax het contract van Ziyech wilde openbreken en verlengen. Dat is nu dus gelukt. Eerder besloten ook André Onana, Dusan Tadic, Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico en David Neres al om bij Ajax te blijven, ondanks interesse vanuit het buitenland.

De voorbije weken werden Sevilla en Bayern München het meest genoemd als mogelijke nieuwe werkgever van de linkspoot. Ziyech zag de Spaanse club in sportief opzicht echter niet als een stap vooruit.

Ajax betaalde FC Twente drie jaar geleden elf miljoen euro om de nu 26-jarige middenvelder aan de selectie toe te voegen. Ziyech speelde tot nu toe 133 officiële wedstrijden voor zijn club, waarin hij 42 goals en 62 assists fabriceerde. Afgelopen seizoen beleefde Ziyech het beste jaar uit zijn carrière, toen Ajax de dubbel pakte en de halve finales van de Champions League bereikte.

Door de fans van de landskampioen werd Ziyech dan ook uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar, net als een jaar eerder.