Vluchter Mohoric wint slotrit Ronde van Polen na solo van zestig kilometer, eindwinst voor Sivakov

Matej Mohoric heeft de slotetappe van de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Bahrain Merida rondde een solo van meer dan zestig kilometer af. De eindwinst in de Ronde van Polen ging naar de Rus Pavel Sivakov. De Deen Jonas Vingegaard, die als leider aan de slotdag was begonnen, moest op 45 kilometer van de meet het peloton laten gaan.

Matej Mohoric was deze Ronde meermaals in de aanval getrokken en ook vandaag was hij de eerste aanvaller van de dag. De Sloveen kreeg in eerste instantie dertien renners met zich mee, maar op zestig kilometer van de streep liet hij zijn medekoplopers achter zich.

Het peloton was nooit ver achter en een groepje tegenaanvallers kwamen tot twintig seconden, alleen in de slotfase van de wedstrijd liep Mohoric weer verder uit. Hij won uiteindelijk met meer dan vijftig seconden voorsprong op Neilson Powless .

Het gevaar kwam ook niet van de klassementsmannen, waar Ineos alles controleerde na het lossen van leider Jonas Vingegaard op 45 kilometer van de streep. Daarna nam de ploeg van Pavel Sivakov het over. De Rus kwam in het vervolg van de wedstrijd nooit meer in de problemen en pakte daarmee de eerste eindwinst in een WorldTour-wedstrijd.