Bertens verliest in drie sets van de Canadese Andreescu

Kiki Bertens heeft de derde ronde van de Rogers Cup niet overleefd. De nummer vijf van de wereld verloor in drie sets van het Canadese talent Bianca Andreescu: 1-6, 7-6 (7), 4-6.

In de eerste set (die lang werd onderbroken door de regen) was Bertens kansloos tegen het goede spel van Andreescu. De Canadese maakte maar één onnodige fout in de gehele eerste set en won die dan ook terecht met 6-1. Pas in de tweede set kon Bertens mee met het spel van Andreescu mede doordat de Canadese steeds slordiger ging spelen. Toch leek de tweede set ook naar Andreescu te gaan. In de tiebreak kwam ze op een 5-2 voorsprong en kreeg zelfs een wedstrijd punt, maar Bertens wist die weg te werken en sleepte een derde set eruit.

Vanaf het begin in de derde set keek Bertens tegen een achterstand aan. De Nederlandse verloor in de tweede game haar servicebeurt en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. De break wist ze nog wel weg te werken, maar in de tiende game ging het alsnog mis. Bertens wist drie wedstrijdpunten weg te werken, maar door twee dubbele fouten op rij ging de wedstrijd alsnog naar de Canadese.

Bertens haalde vorig jaar de kwartfinales op het Canadese hardcourttoernooi, dat toen in Montreal plaatsvond. Toen verloor ze van de Australische Ashleigh Barty. Volgende week komt Bertens in actie op het toernooi van Cincinnati, waar ze haar titel verdedigt.

Bertens verliest in drie sets van de Canadese Andreescu (Pro Shots / SIPA USA)
Bertens verliest in drie sets van de Canadese Andreescu (Pro Shots / SIPA USA)