Politie zoekt getuigen dodelijk schietincident Amsterdam

Donderdagavond 8 augustus 2019 vond op Hogevecht in Amsterdam-Zuidoost een schietincident plaats. Hierbij raakte een persoon zwaargewond. Dit slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Medische hulp mocht echter niet meer baten, het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie is dringend op zoek naar de dader(s), mogelijke getuigen en eventueel beeldmateriaal van het incident.

Rond 19.15 uur kwamen meerdere meldingen binnen dat er geschoten zou zijn op Hogevecht. Verschillende politie-eenheden snelden naar de locatie en troffen daar op straat een zwaargewonde man aan. Deze man was dusdanig gewond dat hij op een gegeven moment gereanimeerd moest worden. Vervolgens bracht een ambulance hem zo snel mogelijk over naar het ziekenhuis. Daar overleed hij diezelfde avond nog aan zijn verwondingen.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar dit dodelijke schietincident. Op dit moment is nog niet duidelijk wie er betrokken zijn geweest bij het incident, of er sprake is van een of meerdere daders en aan welk signalement deze dader(s) mogelijk voldoen. De recherche spreekt daarom heel graag met mensen die mogelijk getuige zijn geweest en/of eventueel beeldmateriaal hebben van het schietincident. 

Voorafgaand aan schietincident zou op Hogevecht een kleine, blauwe auto hebben gestaan. In deze auto zouden meerdere personen hebben gezeten. Ook met deze personen komt de recherche graag in contact. Deze mensen en andere getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.