PSV door rake penalty langs Haugesund

PSV heeft donderdagavond de heenwedstrijd tegen FK Haugesund gewonnen. Steven Bergwijn maakte in Noorwegen het enige doelpunt. Coach Mark van Bommel besloot Timo Baumgartl te laten debuteren en dat ging ten koste van de plek van Trent Sainsbury. Hirving Lozano begon net als afgelopen weekend op de bank. In de openingsfase probeerde Haugesund kansen te creëren, maar PSV daarna het initiatief over.

Dat resulteerde al vrij snel in de openingstreffer. Een schot van Gaston Pereiro raakte de hand van verdediger Doug Bergqvist en dus ging de bal op de stip. Bergwijn maakte van elf meter geen fout: 0-1.

PSV speelde niet geweldig en had moeite om voor gevaar te zorgen. Ook toen Cody Gakpo en Lozano na rust mochten invallen, haalden de Brabanders niet hun normale niveau. Achterin kwam het team van Van Bommel echter ook niet in de problemen.

Als er volgende week in de return in Eindhovenaren geen gekke dingen gebeuren, speelt PSV in de laatste voorronde van de Europa League tegen Austria Wien of Apollon Limassol. Eerst volgt komende zondag nog de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, dat afgelopen weekend na een comfortabele voorsprong van FC Utrecht verloor (2-4).

Bergwijn schiet de strafschop binnen (Pro Shots / Action Images)
Bergwijn schiet de strafschop binnen (Pro Shots / Action Images)