Ajax wil doorpakken en hoopt op loyaliteit van Ziyech

Ajax onderhandelt met de zaakwaarnemer van Hakim Ziyech over een nieuw contract voor de aanvaller, zo melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad woensdagavond. De kampioen van Nederland hoopt dat Ziyech zich net als André Onana, Dusan Tadic, Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico en David Neres besluit te committeren aan de club, ondanks interesse uit het buitenland.

Na het vertrek van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne hoopt Ajax geen nieuwe spelers meer te hoeven uitzwaaien. Het vertrek van Donny van de Beek naar Real Madrid is wellicht onvermijdelijk, maar voor Ziyech lijkt momenteel geen concrete belangstelling. De Marokkaans international legde interesse van Sevilla naast zich neer en wordt de afgelopen weken ook in verband gebracht met Bayern München.

Na de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal (2-0 winst) liet de middenvelder annex buitenspeler weten dat hij mikt op een grotere club. “Het moet wel gaan om een club waarvoor ik Ajax wil inruilen. Zo'n club is er vooralsnog niet gekomen. Tot die tijd speel ik lekker voor Ajax en doe ik gewoon mijn stinkende best”, sprak Ziyech. Hij heeft altijd aangegeven alleen weg te willen als het complete plaatje klopt.

"Als dat niet het geval is, blijft het creatieve brein graag bij Ajax", schrijft het Algemeen Dagblad. Ajax hoopt er met de contractverlenging voor te zorgen dat de 26-jarige Ziyech nog minstens een jaar in de Johan Cruijff ArenA blijft. Momenteel loopt zijn verbintenis door tot de zomer van 2021. Ziyech speelt sinds 2016 voor Ajax en kwam tot 92 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij 32 keer scoorde.