Van Gerner stopt per direct met turnen

Céline van Gerner heeft woensdag haar topsportcarrière beëindigd. De 24-jarige turnster die momenteel revalideert van een achillespeesblessure heeft niet meer de motivatie om volledig voor het turnen te gaan.

“Ook al zijn de Olympische Spelen van Tokio dichtbij voor velen, het plezier, commitment en drive staan voorop om te kunnen presteren”, aldus Van Gerner. “Ik moet eerlijk naar mezelf en mijn teamgenoten zijn en het durven om een nieuwe weg in te slaan.”

“Ik houd van de sport, maar ik kon het niet meer elke dag. De laatste tijd stond ik nog met één been in de turnhal, maar was ik deels ook al bezig aan mijn leven na mijn turncarrière. Het is moeilijk geweest om een definitief besluit te nemen en de knoop door te hakken. Maar het is goed zo.”

Céline van Gerner (Pro Shots / Action Images)
Céline van Gerner (Pro Shots / Action Images)

Van Gerner nam twee keer deel aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van 2012 in Londen kwalificeerde de Emmeloordse zich voor de meerkampfinale, waarin ze vervolgens als twaalfde eindigde. Ook vier jaar later in Rio was ze actief maar wist zich toen niet te plaatsen voor de finale.

Op de Europese Spelen van 2015 en het EK van 2018 won Van Gerner brons met het Nederlandse team in de landenwedstrijd.