'Oma voorkomt mass shooting'

De 19-jarige Texaan William Patrick Williams had ze niet allemaal op een rijtje. Hij kocht onlangs een AK-47 en zo'n rebellenwapen koop je niet om je gezin te beschermen, dus dan weet je het wel: het plan was een 'mass shooting'.

De jongen had ook munitie gekocht en een hotelkamer gehuurd, maar zijn fout - gelukkig maar - was dat hij zijn oma vorige maand het een en ander over het plan vertelde. Hij zou een hotel 'overhoop gaan schieten' en zich dan dood laten schieten door de politie.

Oma wist haar kleinzoon te overtuigen hulp te zoeken, waarna hij uiteindelijk werd gearresteerd. Autoriteiten prijzen de oma, die volgens hen mogelijk vele levens gered heeft. Williams gaf na zijn arrestatie toestemming om de hotelkamer te laten doorzoeken, waar men een AK-47 vond, 17 magazijnen aan munitie en meerdere messen.

Op het formulier dat Williams bij de aankoop van het wapen invulde bleek hij een adres ingevuld te hebben waar hij enige tijd eerder uit was getrapt en waar hij dus niet meer woonde, iets waar je maximaal vijf jaar de cel voor in kan worden gestuurd.