MLB: New York Mets aan sterke opmars bezig; eerste cycle voor Villar uit carrière

New York Mets zijn bezig aan een sterke reeks. Van de laatste 23 wedstrijden won de ploeg uit New York er maar liefst zeventien van. Ook maandag werd er weer gewonnen en maar liefst twee keer. In de doubleheader tegen de Miami Marlins wonnen de Mets met 6-2 en 5-4.

Door de twee winstpartijen van afgelopen maandag staan ze nog maar 2,5 game achter in de wildcardrace in de National League. Vooral het sterke gooien van de New York Mets is een sterk wapen. De startersrotatie was al sterk, maar sinds ze Marcus Stroman vlak voor de tradedeadline hebben binnengehaald is de sterkte alleen maar toegenomen. Ook de bullpen is sinds de All-Star break stukken beter gaan gooien. Voor de break was de bullpen het twee na slechtste team in de MLB, maar na de break staat de bullpen op de vierde plaats. Dat is mede te danken aan Seth Lugo, die vannacht twee perfecte innings gooide.

Jonathan Villar heeft zijn eerste cycle uit zijn carriere geslagen. De 28-jarige kortestop van de Baltimore Orioles sloeg in de wedstrijd een single, double, triple en een homerun en is daarmee de eerste spelers van de Orioles in elf jaar die dat lukte. Het is de vijfde cycle van het jaar in de MLB dit jaar.

Uitslagen MLB
New York Mets - Miami Marlins 6-2 (game 1)
New York Mets - Miami Marlins 5-4 (game 2)
Baltimore Orioles - New York Yankees 6-9
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers 7-9
Boston Red Sox - Kansas City Royals 7-5
Cincinnati Reds - Los Angeles Angels 7-4
Cleveland Indians - Texas Rangers 0-1
Detroit Tigers - Chicago White Sox 4-7
Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays 0-2
Chicago Cubs - Oakland Athletics 6-5
Minnesota Twins - Atlanta Braves 5-3
Arizona Diamondbacks - Philadelphia Phillies 3-7
San Francisco Giants - Washington Nationals 0-4
Los Angeles Dodgers - St. Louis Cardinals 8-0