Lundgaard dominant in F3-race Hungaroring

Christian Lundgaard heeft met overmacht de Formule 3-hoofdrace op de Hungaroring gewonnen. De net 18-jarige Deen startte op poleposition en kwam eigenlijk geen moment in de problemen.

Polesitter Christian Lundgaard behield de leiding bij de start, ART-teamgenoot Max Fewtrell kwam van de derde naar de tweede plek door de matig vertrokken Est Jüri Vips in te halen. Vips moest ook Niko Kari langszij laten gaan, waardoor de Fin van de vijfde naar de derde plek kwam.

Na de wat chaotische eerste bochten bedaarde het allemaal behoorlijk en halverwege de race was alles niet veel anders: Lundgaard reed vrij ruim voor Fewtrell, die dan weer een prima gat had richting Kari, Vips, Jake Hughes en Robert Schwartzman.

In de slotfase kreeg Kari het behoorlijk zwaar: Vips nam zijn derde plek in beslag, Hughes ging er ook voorbij. De Fin liet weer eens zien het hoofd moeilijk koel te kunnen houden en twee ronden later lag hij al buiten de top-10. Voorin opende Hughes de aanval op Vips, met succes: de Brit nam plek drie over.

Lundgaard trok zich ondertussen niks van dat alles aan en reed onbedreigd naar de winst, voor de eveneens onbedreigde Fewtrell. Hughes completeerde het podium, voor Vips, Schwartzman, Felipe Drugovich, Leonardo Pulcini en Marcus Armstrong, die zondag (10.00 uur) van pole mag starten.

Bent Viscaal (20e) en Richard Verschoor (24e) kwamen er niet aan te pas.