Ackermann sprint naar zege in openingsetappe Ronde van Polen

Pascal Ackermann heeft de openingsetappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Duitser van BORA hansgrohe klopte in de massasprint de Colombiaan Fernando Gaviria en de Nederlander Fabio Jakobsen. Ackermann is door de ritwinst ook de eerste leider in de Poolse rittenkoers.

De eerste etappe in de Ronde van Polen begon in Kraków en zou ook eindigde in Kraków en onderweg moesten de renners 132 kilometer afleggen. Lange tijd reden drie renners voorop en zouden een maximale voorsprong van drie minuten bij elkaar fietsen, maar nooit kwam de kopgroep in aanmerking voor de dagzege.

Op vijftien kilometer van de finish werd de kopgroep dan ook teruggepakt en kon het peloton zich op maken voor een massasprint. In de laatste kilometer kwam Jumbo-Visma vroeg op kop voor hun sprinter Danny van Poppel, waarna hij als eerste de sprint aantrok. De 26-jarige Nederlander werd al snel voorbij gesprint door Pascal Ackermann, die alweer zijn zevende zege van het seizoen pakte. Door de winst is hij ook de eerste leider in de Poolse rittenkoers.